29 December 2009

Cameron mancet?

di taip oleh Myee at Tuesday, December 29, 2009 0 pujaan hati
mancet? korang tau tak ape maksudnya? bahasa Indonesia, MANCET itu bererti jam aka sesak.gila sesak time aku pergi sana.da la naik satu hal.kepala aku ni tingtong, pening je la.cameron highland da tak macam dulu.dulu sejuk gila.sekarang tak pun. tak best langsung. da la sesak.ramai gle orang.

sampai terus pergi ladang boh. sampai sana je hujan.tak dapat nak buat filem petik-petik daun teh.heee~
sudah la lapar,pening lagi pekena scone dengan teh strawberi sangat la sedap.. selalu bagi tamagotchi je makan scone, ni aku pun nak gak.

tak pergi pun petik strawberi sebab da bosan.ye la,harga sama je dengan pasar.so nk jimatkan masa,beli je la kat pasar.sangat tak romantik.hahaha..selain dari itu, jumpa jugak bunga posentia.eh.tak tau plak eja macam mana..yang pasti time bercucuk tanam kat farmville,sibuk bunga ni.aku dengan adik aku pun sakai gak la.ye la,selalu main,ni nampak real la plak.
tak lama pun kat sana.sebab da tak bes. aku ni lemah sikit lau bab pening-pening.pergi balik aku vomit.hahahaha..time turun aku sempat dekat toilet.so adik-adik aku ingat aku ok.hahhahaa...dan konon aku menang.hahaahaha..biasalah adik lelaki kan.suka nak berlawan-lawan..tapi tak de la mengada.lau gaduh pun leh je sepak terajang.tak nangis pun.huhuhu..lau ada adik pompuan,memang la.tak tau nak cakap macam mana.


Selesai sudah internship

di taip oleh Myee at Tuesday, December 29, 2009 2 pujaan hati
24 Disember tamat sudah praktikal ku..sangat sedey + gembira..
sedey sebab kena sambung belajar balik..tengok buku, pergi kuliah, assignment, test, quiz, final and so on..
gembira sebab tak perlu bangun pagi dan berpura-pura busy depan PC..

even tak lama aku kat sana banyak benda aku belajar..first skali aku buat website dengan sorang staf tu.dia tunjuk la ape patut and ada kurang dia adjust la..overall design aku buat..tah.aku rasa tak cantik pun..dorang agree,then proceed la..task tu bagi da last minit. rabu 16hb baru stat..then 21hb submit.weekend tu nak kata busy tak pun.sempat je pergi kenduri kawen and alamanda.

masa dok buat tu,hari-hari balik lewat.sangat letih.malam je cari idea nak tido pun tak tenang.pakai joomla sangat la senang.tak perlu pun pakai dreamweaver ke ape kejadah lain.pakai pun nak buang coding,tukar-tukar ayat. kay pun buat website gak,so kami bertukar-tukar module.bukan apa,jimat masa.

website yang aku buat tu tak ada domain specific lagi sebab nya tak tau la..so sementara waktu tengok kat sini --------->  http://rafyiq.my/puspanita/

22hb ada jamuan..untuk aku kot.heee..malu sebenarnya.bukan apa,tak banyak berjasa pun ada jamuan gak. dorang konon nak buat surprise party.tapi tak surprise pun.hahaha..pape thanx


kek untuk apa aku tak pasti.tapi abang ajam tiup lilin.ktorang nyanyi lagu besday

23hb aku lak organize party..tapi tak seberapa sangat la..ok la..janji ado dari tak..memang minggu tu makan free je..abang madi tak makan lak spegeti..adoi..bersalah lak rasa..tapi nanti la bila-bila blanja lain lak k..
cupcake untuk dorang.payah gak buat fondant tu...

24hb ada perhimpunan bulanan..lagu demi matahari aku minat lak.tah la.maybe sebab dengar hari2, then terjatuh cinta lak..lagu tekun cm pelik je aku dengar.hahaha.tapi takpe la,untuk pertama kali memang dengar lain..dorang siap ada koir lagi..bes..macam nak join even suara aku macam haram jek..pas assembly dapat nasi ayam..tak sedap..katering mana tah.hentam je la..da free..untuk 3days last,aku tak balik lunch rumah.

430pm dorang tak balik-balik pergi mana tah.buku log tak sain lagi.borang penilaian pun mana tah.adoi..tak pe la..aku pergi hantar access card dulu..amik sijil..aku tengok de 10org student praktikal termasuk aku.tapi tak tau pun dorang kat mana..hahaha..nasib la.aku da abis pun.dorang sampai,buat-buat busy depan aku.buat apa tah.aku buat-buat tak nampak je la..time nak balik mereka bagi gift box.dengan card..eee..sedey time salam semua orang.anyway thanx for everything..lau ada masa saya datang lagi..saya akan aplikasi tunjuk ajar yang telah diberikan..


tempat ini kosong kembali...

11 December 2009

result sem 4

di taip oleh Myee at Friday, December 11, 2009 0 pujaan hati
result sem 4 da kuar...aku tak la excited macam sebelum ni..bukan apa..salah aku gak.tak perform the best.then nyesal.itu la pasal..gap seminggu pun tak leh dapat A..baik aku balik KL dari duk dungun.tapi Alhamdullilah la B+ gak la dapat. sem ini aku banyak tidur.tah pe nak jadi..tapi memang aku tau banyak wat silap.sem lepas, takde nya aku g karaoke.sem ni stress je pergi karok.tah ape bes tah.tak de nadia ngan in , aku ajak shima ngan nora.sangat teruk.

arab lak dapat sikit.ingat dengan ustaz marzuki dapat gak la A..ni tak..hampeh. lagi teruk dari ustaz wan.ooo sem depan mau cari ustaz wan.biar la dia asik panggil nama aku.aku tak kisah.janji aku dapat score.sebelum pergi kelas pun da praktis.ni tak.buku pun kosong je.ustaz bagi jawapan.

network lak,apa tah pun aku tak tau.sangat tak paham.time exam kat dewan, aku pergi la toilet,cari ilham..balik toilet penat usha membe punya kertas.eish..sama je..tah ape lukis pun tak tau.jawapan pun macam haram je dorang ni..hahahha..

paper osha..aku seat no 1..sangat la tah apa-apa..huruf M no 1..sangat la sedikit orang..itu pun aku tak perform.tapi aku bersyukur la gpa 3..tapi lepas tolak tambah repeat, ok la cgpa aku..nak dapat 1st class tu sangat la jauh. kalau 4 tingkat flat aku tak mampu nak daki, ni kan nak dapat 4flat..adoi..

setiap awal sem selalu pasang niat tu la,niat ni la..tengah-tengah sem macam haram..janji lulus je..teruk tol.
tinggal lagi 2 sem kena la perform bagus-bagus.nanti nak keje senang..kerja ke sambung blaja tah la..biar masa yang menentukan...

02 December 2009

5th day of intern

di taip oleh Myee at Wednesday, December 02, 2009 0 pujaan hati
macam mana nak kira ek?jumaat sabtu ahad cuti.takpe aku kira ikut ari aku pergi kerja la.

isnin
tugas utama upload gambar usahawan ke portal.adoi. bosan. last week scan, ni upload pulak.bukan apa, sampai tersalah upload ke fb pun ada gak.yela.berangan aje.upload sampai petang.bosan gila.da la ada error kat database "unknown column 'Perlis ' where clause"
jenuh la nak mencari.

da tatau nak story ape da.

27 November 2009

4th day of interns

di taip oleh Myee at Friday, November 27, 2009 0 pujaan hati
memandangkan esok cuti, maka tidak ramai lah manusia di ofis. cuma 5 orang saja. tugas aku untuk hari itu ada lah mengonline kan diri. da abang madi cakap tak perlu buat apa-apa. maka aku pun tak buat apa.

tapi arini abang ajam datang.muka scary + poyo..ada aku kesah?ingat aku nak sangat ke dok sini.huhu. abis semua game aku main.bosan kot.ingat dapat la ngelat pergi dentist dalam kol 10. tapi ramai orang lak kat klinik tu. xpe la. sabtu pun ok gak.

balik tengah ari da ada makan..heaven gila.tido jap pun sempat.teruk betul.

26 November 2009

3rd days of interns

di taip oleh Myee at Thursday, November 26, 2009 0 pujaan hati
Tak banyak best pun. Sama macam semalam still buat scanning. Bangun lambat sebab faris tak kejut. Lagipun tido lewat sebab insomia kot. ß- padahal kol 8 da tido bangun balik kol 11. hee~
Diaorang still tak abis2 usik aku.ye paham sebab aku ayu kan pakai tudung. Ada sorang tu datang cakap aku tak di bawa round tengok tempat-tempat lain pun. Eh perlu ke? Sebulan je kot. Ada orang backup lagi macam semalam. Seronok.. dia cakap “Jangan layan anasir-anasir luar.” Ada tu yang menjawab “IT lagi bahaya banyak virus.” Apa la mau kecoh-kecoh. Relax la. Aku ok je pun. Hahahaha.

Ada orang hantar suruh format laptop. Ko tau je la kalau pakai avira bunyi dia macam main game. Sekali menimbun virus da. Apa lagi memekak je la laptop tu. Da tu dorang pun lupa slow volume. Siap ada orang sound “Budak IT ni tak de kerja ke asyik main game saje.” Hahahaha. Bongkes apa. Suka suki nak maki orang. Motif? Jeles la tu sebab kitaorang dok relax je.

Bila line takde, berdering-dering tepon. Tak paham aku. Sabar la. Mana la kitorang nak tahu apa masalah. Ish..ish.. paham la macam mana perasaan mereka.. Stress. Siap boleh hempok keyboard kat kepala.

24 November 2009

2nd days of interns

di taip oleh Myee at Tuesday, November 24, 2009 0 pujaan hati

-->


Bangun pagi tadi beria siap awal sebab nak breakfast. Nasi lemak siap. Cari belakang umah tiada pulak kedainya..pegi la kat desa tasik nun..berbaju biru kasut crocs la.sebab pakai kasut nurse putih tu melecet kaki..eee..siap ada gelembung air. Tu la, over sangat semalam. Sampai seperti biasa jadi jaga pintu. Ye la access card still tak dapat lagi..dok la aku di tangga. Dengar je bunyi teeet, aku pe lagi cover2 la baru kuar lif.heee..suh pakcik tu tahan pintu jap..pakcik yang kuar tu dok tengok pelik je pehal budak ni. Dua tiga ari ini aku senyum badak la. Nanti kata menyombong pulak.
As usual <----- span="" style="color: #000099; font-size: 85%;">
poyo gila baru ari kedua
Tak ramai orang kat department IT. Padahal jam menunjukkan pukul 805. Lama juga aku jadi guard. Akak fiza je yang ada. Lain tak tahu mana hilang. Encik Sharul ada convention apa tah. Nevermind yang pasti abang madi dating ari ini. Camne la rupa dia. Aku da selongkar pc semalam. Ada la Nampak pic dia..hee~~ ok je tak la muka cam samseng ok. Abang Madi masuk dia malu-malu..eik..bukan aku ke yang patut malu? Dia ajar la aku cam mana nak scan pic. Ye la, len scanner, lain caranya. Mengigil tau dia tunjuk cara-caranya. Tak paham mengapa perlu begitu. Bayangkan satu negeri berapa daerah? Dalam daerah berapa usahawan? Banyak la juga kena scan. Apa yang aku belajar SAFETY AND HEALTH, kita tidak boleh terdedah kepada cahaya sebab akan berlaku komplikasi kepada tubuh. (nanti aku google and update later ok) menjelang petang siap la 4 setengah negeri. Negeri Sembilan, Kelantan, Kedah, Selangor dan Pahang tak siap lagi sebab jam da pukul 5.
Ada suatu ketika tu ada rombongan meminang datang ke tempat aku.. (eh melawat+ tak de kerja)
Ye la, konon nak berkenalan dengan budak praktikal. Dah la main bedal panggil aku NADIA. Da tak de nama lain ape. Nadia kat KWSP nun..
Encik X: “dok mana?Genting? Terengganu?”(mana dia tau da aku blaja sana?)
M: “area sini je”.
Encik X: “da kawen belum?” (apa punya soalan daa…)
M: “belum. Tak dop calon lagi” (terkeluar Terengganu la pulak.)
Encik X : “bagus, Abang pun lom kawin lagi” (ceit..tiba2 abang pulak)
M: senyum badak
Mereka pun blah. Lor..mau Tanya itu je. Hampeh betul
Nasib baik akak and abang IT backup. Lau tak lama aku di kerjakan. Akak fiza cakap baru 2 hari da glamour. Tu baru sikit yang Nampak.lau ramai lagi, adoi.. tercabut besi-besi gigi aku lau macam tu ari-ari kembang punya pasal. Tengah syok scan, tiba-tiba perot meragam la pulak. Risau aku toilet dia. Open air gitu. Orang lalu lalang. Tak kisah laki ke pompuan tau. Aku bukan apa, kang feel sangat malu lak bau semerbak sampai keluar. Kang time nak kuar toilet ada pulak yang lalu. Tak ke malu. Lau terkentut kuat ke. Dengar la pulak kat Abang AA yang dok berhampiran situ. Ish.. ape punya design la. Tak bagus betul. Nak tak nak, pegi je la sebab tak tahan. Da siap tunggu lama dalam tu takut la kot kuar ada yang tersenyum pulak. Nasib menyebelahi aku kali ini.
Lupa pulak. Pagi tadi ada lagi lagu Negaraku, doa dan azan. After lunch kol 230 wajib ye lagu patriotik. Hahah…dok syok mengscan terkejut dengar lagu JALUR GEMILANG, 1 MALAYSIA ngan ape tah lagi.eh semalam aku tak sedar kot. Ye la. Dok mengadu mesej ngan nadia bawah meja. Sibuk Tanya masing2 wat keja apa.
Tadi aku pergi HR mintak access card. Ye la. Tak kuasa nak jadi guard esok. Aku punya tak siap lagi. Aku cakap la susah nak masuk ye la. Ko tau je la bahagian IT macam mana. Biar la akak tu nak bebel ke. Ada aku kisah? Masa balik tu aku rasa aku salah punch sebab aku punch in, tak out. Ye la. Mana la nak reti. Sok nak Tanya abang madi la. Dia sangat seronok sebab ada assistant. Nanti bila da siap scan boleh la upload and settle portal dia. Ye aku akan bantu mencantikkan lagi portal itu. Memang aku nak pun sebab tak reti sangat la nak buat system ni.
Boss pun macam seronok sebab portal tu digerakkan semula. Aku lagi la bangga ok. da la later update ok. tadi tak sempat la nk update cam semalam.kan busy. Sok kak fiza tak datang..alar..lambatnya nak tunggu orang on kan pc sebab tak tau password..bagitau jeee laaaaa…kan senang. Tak payah nak on kan pagi and after lunch.

23 November 2009

1st day intern

di taip oleh Myee at Monday, November 23, 2009 2 pujaan hati
semalam tak boleh tdooo..sebab nervous nak praktikal..heeeee.. padahal pas maghrib da tido..ceit
bangun xla lewat..sempat gak la wat apa yg patut..berbaju kelabu asap aku pergi.ye la.yang lain beruniform u..malu je.tiba2 pelik kaler len.

kol 755 da tercongok depan pintu..aku tengok dorg menghala kat tempat lain..skali salah pintu da..pegi la masuk tanya..akak tu cakap kol 830 baru de orang incharge..jadi patung lagi.da la bertudung..ayu gitu

kol 830 de lagu negaraku dan doa ye sebelum mulakan kerja..pastu dengar la zikir2..alhamdulillah..hahaha..zuhur azan ye kat opis..kuat gitu.tak semayang gak tak tau la..hahhaaha.asar jap lagi ada la kot

mula2 aku akan diletakkan di bahagian HR..asyik2 HR..JLKN pun HR gak,ye la..t aku amik Master HR..eh ade ke?hahahaha..ape la.pastu sebab bawak surat pengenalan,da mention untuk bahagian IT,nak ke tak kene letak sana..lagipun HR banyak keja..dan meriah..

kat bahagian IT tak ramai and tak meriah pun macam kt HR..aku kena handle portal usahawan..update,key-in data gitu2 je la..ok la..sib tak buat sistem.aku tengok ada 5orang je staff yang len MIA kot..bos ade la.jenuh pulak la sebulan nak siapkan.lunch tadi balik rumah..jimat..hahaha..fyi pegi balik jalan kaki..lau tak kurus tak tau la kan.
ada ke patut balik lunch xde card access pintu.dok la aku menunggu orang kuar dari situ..da la salah jalan..ish..pening la.hee..anyway tak pe.cuci mata la..



ni tak tau nak wat apa,update la..lagi dua jam mau buat apa ni??
zzzzzz..

07 November 2009

Intern At Yayasan Tekun Nasional

di taip oleh Myee at Saturday, November 07, 2009 2 pujaan hati
cuti semester ni maybe agak sibuk sebab ai praktikal dekat Hq Tekun Nasional Bandar Tasik Selatan.. :)
sangat la dekat even hari ble tah pegi hantar surat, jalan kaki 5 minit je..macam mana mau kurus?heish..sangat la dekat..luncuh pun dekat rumah la kot..sangat jimat ini budak
tapi risau la kalau kena buat sistem.update web ke suruh buat multimedia pun ok gak.tapi ai xpandai la nak repair2 pc ke suh wat network.ai sangat lah tidak rajin ok.tapi sebulan saje..mana sempat pun..even nak kenal orang pun amik masa..tapi time ai pergi,mereka memakai uniform la..kaler merah putih... t ai sangat la pelik tetiba ai sorang je yang sangat ayu di situ memakai baju kurung..tapi ai praktikal to gain knowledge,to improve my communication skill with career person,to expose my intellegent and share wit people.. ok..poyoz betul..
later, ai akan story what is TEKUN NASIONAL..now i busy with my final paper on 14November (sangat lama mau tunggu..1 week from now)

Pixie Lott - slurpeenation contest

di taip oleh Myee at Saturday, November 07, 2009 0 pujaan hati

i won a SLURPEENATION CONTEST.......yeay

i receive pixie lott cd.. but i never know who is she.. sigh...silly me..

10 September 2009

my nursery rhymes

di taip oleh Myee at Thursday, September 10, 2009 0 pujaan hati




finally i finish my multimedia assignment.. wooohooo...

3malam saya tidak tidur..tu la..esok mahu hantar baru terhegeh buat..kalau tidak..tak tahu mau cakap..

sangat susah untuk membuatnya..bukan apa,saya ini sangat la tidak reti melukis..maka dengan ini, saya mengoogle pic untuk di jadikan part of my work...

the alphabet song
5 little monkey
  1. 3 blind mice (last minit buat sebab malas sangat..dengar semua buat 3 lagu,maka saya pun membuat la..mice dia sangat hodoh bila di blind kn..)
tengok orang lain buat tak de la perfect mana..so saya pun hentam saja lah..ngeee...

part of my work :) smile....

Hanya untukmu

di taip oleh Myee at Thursday, September 10, 2009 0 pujaan hati
mood tidak berapa best sangat untuk minggu ini..
tapi ada lirik yang sangat untuk dipostkan disini

Bunga Citra Lestari - Hanya Untukmu (Ost. Saus Kacang)

Rasanya tak ingin berakhir
Saat kita rasa bahagia
Hidup penuh misteri
Kadang sulit kita jalani

Takkan bisa sendiri
Meraih mimpi tanpa cintamu

Reff :
Terlalu indah ‘tuk dibayangkan
Terlalu manis untuk di kenang
Karena engkau ku ada di sini
Kau selalu ada di hatiku dan di cintaku

Terima kasih telah memilihku
‘kan ku jaga cintamu selamanya
Ku ‘kan selalu jadi yang terbaik
Melantunkan melodi terindah

Hanya untukmu..

MyeSokSek :saya kipas lipas susah mati bunga citra lestari.. :)


29 August 2009

kerja oh kerja

di taip oleh Myee at Saturday, August 29, 2009 1 pujaan hati
kerja? eee..aku xde idea untuk wt assignment multimedia..

  1. short story wit morale
  2. nursery rhymes
  3. lagu melayu
ayoo..datang la idea..datangla....
ish macam ape je..
nak kasi gerak2 la..
xde kreatif sangat pun aku ni..

TOLONG...TOLONG....TOLONG...TOLONG...TOLONG..

01 August 2009

sepi

di taip oleh Myee at Saturday, August 01, 2009 0 pujaan hati
tajuk entri kali ni sepi..ye la..
lme gle ak xupdate..bkn ape..bz memanjang..mcm2 story nk cte..

  1. bz ngn jadual nk kata padat,xgak..tp kelas malam ISNIN,SELASA, RABU..mne tak lemau aku..blk kls mbuta je..ish..sgt truk ini budak
  2. bz ngn gigi xbpe nk stabil, so sik balik kl je la.. 2 mgu skali ok..huhuhu..
  3. bz ngn has kawen.. sgt jeles sb sume mmbe time form 3 da kawen..aku? xyh cte la
  4. bz ngn berniaga beg..hahahah..sgt bosan sehingga tolg org jual beg..tp xlaku sgt..2 barang je laku..eee..ape nye marketing dpt B+ tp xuntung..duit dpt g mkn kfc la..pe lg yg ada kt dungun ni..
  5. bz ngn h1n1...sume dok pakat prevent..huhu..ade ke pakcik WEI ckp kt aku "tak takot mati ke xpakai topeng"..ape punya soalan da..
  6. bz ngn melepak ngn GENG ANAK SULONG till late..sgt sonok gelak xingat..
  7. bz sedang mengecikkan peha..huhuhu..nek basikal beb lau basikal cm pe je..tp ok la tu..
  8. bz mengepos surat utk praktikal sem depan..
  9. bz menjadi driver ke Kuala terengganu dan kemaman
  10. bz karaoke atas pizza hut.. huhuhu..
  11. bz ngn quiz,test..
  12. bz merancang utk berbuka dan bersahur tanpa mengeluarkan duit...hhuhhuu

25 July 2009

pregnant

di taip oleh Myee at Saturday, July 25, 2009 0 pujaan hati

Pregnant??

besfren aku pregnant la..hhmmm..CONGRATS RUBIK..
harap dpt baby gurl..msti comel cm aunty dia..huhuu..

credit from :flickr.com

02 July 2009

the biggest losernye psl..

di taip oleh Myee at Thursday, July 02, 2009 0 pujaan hati
lapo la tbe2..xmakan mlm..
tgk the biggest loser nye pasal r ni..
nk kuwus nye psl..ye la..mak aku bebel, "tgk je..xamik port pn nk kuwus.."
setempek aku dapat..huhu..pedih..

so mlm ni, xmkn mlm la..tp minum susu dutch lady strawberry leh ke??huhuuhu..hentam la..xtahan beb..

da..

Back To Basic

di taip oleh Myee at Thursday, July 02, 2009 0 pujaan hati
hmm.. xtau nk stat ape ek..

ok
  1. klas nk stat da... eee..mlsnye..xpuas cuti la..
  2. kne register on9.. aku da wt..korg2 student UITM da ke?
  3. kne add course... Multimedia, E-Commerce,Bel, Arab, Li... memandangkan sem ni byk xde paper, aku pn memandai la nk tambah option..web programming @ networking.. 2 2 ok aku rse la..
  4. kne g BANK ISLAM bayar yuran..sb xdpt loan...tp tgu blk sne la..sb xde transport kt sni.. (ishk..ishk..so sad..miss my B!BA..)
  5. kne nengok jadual baruu..sgt la xsyiok..ahad n slase full mati la..xdpt ngelat kls ari ahad..adoi.
  6. kne g klas
  7. kne bangun awl sb de kls kol 8
  8. kne dok umh sewa..
  9. kne bayar umah sewa
  10. kne masak sendiri.. (tp still xkuwus pn lau msk sendiri..)
  11. kne dok kt DUNGUN
  12. kne wat assigment
  13. kne bace buku
  14. kne ready 4 test& final
  15. kne tdo lewat sb wt kje kot.. opps..ye ke? :)
  16. kne basuh kain sendiri
  17. kne sidai kain
  18. kne lipat kain
  19. kne gosok baju
  20. kne drive g kls..sb xde drebar mau anta... :(
  21. kne blk tiap 2 mgu (part ni ske..sb check gg lor..)
  22. kne menatap muka bdk2 ni ari2..
  23. kne lepak ngn pondan sb xde mmbe laki (sume da pupus..sgt kasihan idupku disana..huhuu)
  24. kne blaja sungguh2 sb sem lps pointer naik gle.huhu..so sem ni try DL ke..
  25. kne posa..sbb xlme nk bln posa
  26. kne ganti posa lak.. biasela pompuan..
  27. kne kuwus la sb nk kasi kuwus
  28. kne servis B!Ba..cian kt dia..lme xservis tau
  29. kne tukar road tax
  30. kne cuci keta
  31. kne g KEDAI RUNCIT AMINAH MAMAT yg kotor itu.. (kdai 2 yg paling dekat n leh amik skit2 brg.)
  32. kne g dating ble free (i lyke =) )
  33. kne call mak ari2.. sb da pkai 1+3..hmmm..lau xmak call aku,kantoi lak pe aku wt kn..huhuhu
  34. kne gosok gg slalu sb byk mkn n mknan terselit
  35. kne tdo ngn nadia n dil
  36. kne tgu turn ble nk mndi ke wt pape je la.sb dok ngn 6 hidupan di umah itu..
  37. kne park B!ba kt luar sb carpark umh pnuh
  38. kne jalan jauh kt UITM sb parking xde..tp xkuwus pn..
  39. kne g pantai yg bosan tu.. tu je yg ade..
  40. kne tgk org sakai ble g pasar malam kamis ke o around Dungun le


2 la.. back to basic..byk lg..sgt membosan kan..k la..xlarat la nk menaip ye,..


da..huhuhu

25 June 2009

tukar getah

di taip oleh Myee at Thursday, June 25, 2009 0 pujaan hati


hmm..arini xplan pn nk g klinik gg.
da parent cuti..pe lg ak pn call la dentist..

nurse:elo Klinik Pergigian K...
aku: akak,de rmai org x?
N: x..npe?nk dtg ke?
A: yup...erm..kol 11 leh
N: leh..spe ni?nk wt pe?
A: sy la..M..nk tkar getah ni..
N: ooo..dtg la ok..
A: tgu tau..jgn bg org len turn sy.
:p

smp je klinik,mmg xde org pn..aku 1st..huhu. doc dok bz pe tah ngn phone call
ak pn borak2 la ngn akak tnye de kaler pe..hehehe..ak ckp purple oren..tp xcantik lak

so ak pn belek2 lg..kaler purple biru pn ok gak..akak 2 sugest biru pink..erm..da biase sgt a..
doktor dtg, ak pn ready bkak mulut..hehe..
suspen gle taw..

dok baring2 berangan, terasa lak cm dawai di bkak..tme cbut getah rse sengal2 la gak gg ak ni..huhu..

da siap bkak dawai, doktor cuci la pkai pe tah..da 2 die suh kumur..len lak muka ak tme xde dawai 2.hik hik..
xlame pn die kejekn gg aku ni..kjap je..parent ak lak da lesap g keramat amik bju raya..da siap..huhu..sungguh beria nk raya tau.. :P

dok tcangak cm bodo mak pn cal ckp da smp..


ni la hasil gg aku wit getah blue(yg xbpe blue..cm turquoise je)+purple.

24 June 2009

kad kawen.

di taip oleh Myee at Wednesday, June 24, 2009 0 pujaan hati
arini aku bgn g la tgk surat2 utang ke surat ape..aku dpt 3 sampul...sgt suspen..3 3 sampul kad mmbe kawen.. mmbe tme skola lak 2..ape kes kawen awl2 ni..
eee...meluatnye aku tgk..tau la korg sume kje..ak blaja..tgu la aku..
mak nk kawen gak...tp xtau ngn spe...adoi..lg 1 taun 1/2..lme la....


p/s: mmbe2 ku yang dikasihi sekalian, memandangkn
i as a student, didn't earn wages , so no present 4 ur wedding
..huhu.pdn muka :p spe suh kawen skang..tgu la ak da kaya sok br la nk kawen..eee..taun dpn msti da de anak kn korg..ak xabs blaja lg..

21 June 2009

Org D@$%^& cm sakai!!!

di taip oleh Myee at Sunday, June 21, 2009 0 pujaan hati
eee..sgt meluat de kete follow dr blakang..muka da la cm PENYAMUN..lau ensem xpe gak..
tp sgt menakutkan..ye la..aku ngn kuar ngn pondan..xphm la org kt sni..leh lak dpn uitm slow nk mati..aku pn potong la...dpn golf, potong aku balik..ak pn wt bodo je la..pas2 tme2 kt roundabout leh plak pusing2 die kt situ..sgt bangang..xkuasa ak nk layan org cm 2..ak pn xblk umh la..tkt gak sb sume pompuan kn kt umh..dok la lepak umh pondan..

eee..lau kne tangkap basah abs ak..xtau nk kawen ngn mne..huhuu..

to person that car plate TAN 7**5
wtf follow ak??ko ingt aku heran sgt tmpt ko ni??eee..xhingin tau...

20 June 2009

Petang yang damai

di taip oleh Myee at Saturday, June 20, 2009 0 pujaan hati
sempadan telok gadong n telok lipat..
tah..xsure lak ak pe..xtau lak sempadan kt ne..men ckp je..huhuuu

hi laut,ombak&pantai ..
arini aku datang lagi..lagi 2 ari aku pekse..
atiku rungsing,jiwaku kaco,jantungku xtenang..
Ape yg perlu aku lakukan??
hmmm..ari nk ujan..
sje hirup udara segar..
segar ke??ak pn xtau..
laut tenang..
npe ati aku xtenang cmni..


help...help...
ble petang aku slalu lepak sni..hmm..tenang kit ati.
lbh2 g sorang2..xtau la..feel kit..
kt sini la aku luah pe yg ak rse,aku jerit,aku borak,aku ckp..
hmmm..xtau la npe ngn ak..de mslh jiwa kot..
ish..kang msk spital jiwa,spe mau jwb?? ha..?

t aku datang lagi k..aku nk cuti ni...
i will miss u (gle ape ak ni melesbokan diri..huuhu)


sumber pendapatan mcari rezeki..ermm..

slipar buruk aku..sje nk interprem..hak..hak.



ni la di namakan langit xselalu cerah...





15 June 2009

It been a month

di taip oleh Myee at Monday, June 15, 2009 0 pujaan hati


eee da sebulan ak pkai brace..hmmm..gg aku jd cm lain la..
t nk blk kl tkr kaler purple and yellow pn ok gak..xpn purple orange.

xsbr nye..
before

after

31 May 2009

my besfren wedding..

di taip oleh Myee at Sunday, May 31, 2009 0 pujaan hati


arini aku dtg sebagai tetamu je..nk jd vip, xdpt.huhu..sgt sedey..xpe la..sok aku kawen xmo bg korg dok vip gak..hahahahhahaahaha..
sgt menyedihkan, aku sorg yg membe skola die yg datang..len??haram..sib aku xjd balik mlm sabtu..lau x,haru xde mmbe lgsg..aku g ngn mak bapak aku la...chenta de kt kl selection futsal, tp xjmpe pn..bertuah nye...xpe la..ni pic dia kawen...



pic xcntik..almaklumlah..tepon n70 aku da rosak..huhu..jnji ade..






ni dienye doorgift..

ni untuk vip jer...aku VIP ke?? of course..




malam ni gak aku balik dungun..bus kol 10...smpai sne kol 330..dil amik..huhuu..










30 May 2009

my besfren nikah 30 may

di taip oleh Myee at Saturday, May 30, 2009 0 pujaan hati




arini rubik@azie akan jd bini org...wa jeles aku..aku?lmbt lg la..emmmm..yo la... umah die da la jauh..kt kepong lak...aku mne la tau g sne...tp sblm 2 g lunch dlu kt PALACE OF GOLDEN HORSES...sgt la bes gle desert die la...food xsgt.



ni yg sempat amik..len da makan lupa lak..huhuhu..
da siap mkn round2 la kt situ.pool die bes la..lme gle xmnd tau..so t nk g mandi lak


da kenyang...g anta aboy dlu g kje kt saloma..then g la kepong...jem gle la jln kuching ni...sesat gak la...smp gak kt PPR Beringin..mak aku siap nyanyi lgu " pohon beringin daunnya rendang....." huhuhu..sgt over..sampai...jmpe abg die..ish..knal lak die kt aku..masuk,ramainye orang..aku trus la masuk bilik makeup die...eee....jelesnye...ari 2 aku jd pengapit xrasmi, mak andam, sume kje la aku wt..biasa la spe lg nk tolg..mmbe len xleh arap..

tme kt masjid...aku lak debar..hehehehe.. rubik ni da berisi...so tme nk duduk, ternaik korset die..jenuh la aku tolg tarik kain..lme gak la tok kadi 2 bebel...spatutnye abang die jd wali..tp ilang kemana, adik die la yg jd..sian tol aku tgk tme part nk cover abg die..sgt la kejam..adik pompuan da la sorg,ko ilang kemana...ish..xpatut tol

lafaz mengizinkan da bace,akad nikah lak...mmbe da berpeluh..bakal laki ni lak 2 kali lafaz..huhu.. nervous la katakan...da selesai..ape lg..amik pic la..tp aku xsempat nk bgambar ngn besfren ni kt tepon..jz tgu album die t la...huhu


da selesai nikah..aku nk ikut la mak die balik..die ajak aku g TAMAN METROPOLITAN KEPONG..nk bergambar katanya..ish..xtau lak aku tempat ni wujud...tmpat org main layang2..
penat gak jd pengantin ni..cm artis lak..asik amik pic je..aku ske glemer ni..huhu..ni sebahagian dr pose dorg...



k..penat da..sok nk melayan die sanding lak..

da~

09 May 2009

wisdom tooth

di taip oleh Myee at Saturday, May 09, 2009 0 pujaan hati



If you are thinking of having your wisdom teeth removed or know someone who is, I strongly encourage you to educate your self about the many dangers and serious complications caused by wisdom teeth removal.
The truth is, most people don't need their wisdom teeth removed, even if they are impacted!

I been removed my lower wisdom tooth on right side today n it was painful. Of i nervous bcoz it was my first time ever to do so..even before this my tooth was ok..since standard 1 win the most beautiful teeth for that tme la.. so now what happen to my teeth?? ayoi..so scared..

yesterday, nurse of Klinik Pergigian Anda call me 2 confirm if I would do it..so I agree coz when I start study for my final HR, it was interrupt me..And i dont study a lot for that paper..I hope will pass it..the nurse ask me to eat anything b4 the OP..i not sure what mean of OP..huhuhuh..

so today my mum accompany 2 de clinic..hahaha..I had breakfast Nasi Lemak Paru..whose know it wont able to it anymore..

i arrive so early, and saw the dentist drive a "buruk" car..huhuhu..duit byk wt pe la...I was the 1st patient coz made appoiment already lor..takutnye tuhan je yang tau..I got butterfly in my stomach..so scared lor..hahahaha..1 things, go to toilet..huhuh..buang sume yg xpatut..
then nurse call my name..alamak..nme aku ke?ngan muka poyo+confident,msuk la bilik 2...
byk procedure kne wt..dlm 45min la gak aku di kerjakan..








  1. sain agreement




  2. baring kt kerusi keramat




  3. sapu strawberry pe tah..so yummy...




  4. spray kasi kebas..muka cm panda besar sblh...




  5. g kumur2..




  6. baring balik




  7. sudah kebas, enjet lak 2..smp 3 kali..die masuk ubat pe tah..leh lak nga enjet ni, g jwb call..aku pnye la sakit..




  8. tutup mata.. takut aku nk tgk..




  9. nurse kasi sedut itu alir liur.then dentist wt pe tah nme die..bunyi cm welding 2..hahaha.bingit telinga aku..tp aku wt2 la pekak..tme 2 aku xingt pe la..aku doa je la..




  10. aku ternampak lak kt celah2 kain 2 die pegang cm playar..aku pe lg..tarik la kain kasi tutup itu mata..takut beb..




  11. sblm tu die suh aku relax..goyang2 kaki,tarik nafas& lepas..cm nk beranak la plak..




  12. dlm 3 kali gak la die tarik..degil tol gg 2..




  13. tme nurse sedut2 air liur, aku terasa len mcm kt tepi mulut aku..konon2 ingt benang yg lau selit gg kn pkai..pas2 aku tp..xkn la..




  14. kali ke bpe tah aku nmpk lg...nmpk benang kaler itam..adoi..ini msti nga jahit..aku terbyg lak cite ali baba bujang lapok yg apek 2 jahit badan...




  15. da siap die suh aku bgn kumur..cm nk pitam pn de..sb cover cun,control r..




  16. letak kapas kasi darah xkuar byk




  17. dok balik enjet lg..kali ni kt lengan..antibiotik katanye..tahla..siap bkak bju..2 la spe suh pakai long sleaves..




  18. da siap..mcm2 ubat die bg..xtau la ok ke...doa2 ok la..




  19. dentist suh mkn ice cream for today..suh bg numb..so pe lg..balik nk trus g TESCO bli ice cream..hehehehe




that all procedure i been through to removal my widsom tooth..




lihat itu benang..ayo..



punye la bengkak muka aku..

info about wisdom tooth http://en.wikipedia.org/wiki/Wisdom_teeth

14 April 2009

FINAL SEM 3..

di taip oleh Myee at Tuesday, April 14, 2009 0 pujaan hati
final around the corner...23rd April..















pic:from flickr.com



byk gle nk stdy..almaklumla sem ni amik 8 subject..tp sib 6 paper je final..mau pecah otak ni..
  1. MARKETING RESEARCH
  2. INFORMATION SYSTEM
  3. DATABASE MANAGEMENT
  4. HUMAN RESOURCES MANAGEMENT
  5. INTERNET PROGRAMMING
  6. ACCOUNTING
p/s: bru bce mkt chap 5.huhuu..

27 March 2009

insomia ke??

di taip oleh Myee at Friday, March 27, 2009 0 pujaan hati
mne de insomia la..siang td tdo cm pe..so mlm xleh tdo lak


  • study MALAS
  • kemas MALAS
  • senam MALAS
  • tgk tv MALAS

sumenye MALAS ape yg RAJIN??

09 March 2009

im newbie...

di taip oleh Myee at Monday, March 09, 2009 0 pujaan hati

memandangkan sume org sibuk ngn blog..ak pn tertarik gak utk mbuang masa tlis blog lau masa yg ade xla byk sgt.. xnk la nmpk outdated sgt..maklumla as a student byk kje len nk wt such as assignment la, quizez, tests dan byk lg kje part time nk wt..

..sok de kelas ganti DBMS lak tme cuti maulidur rasul ni..

.:.SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL.:.
 

Designed ByMaisarah| 2011-2013 inimaisarahpunya.blogspot.com