Ingatkan banyak. Tak banyak pun. Dapat 3 lapis je. Macam tak tebal pulak. Takpe 1st time try.
Susu ni guna nak main celup-celup biskut. Untuk kasi lembik biskut kot. Tahhhh. Pakai low fat milk konon padahal tu belen yang ada. Stok breakfast aku katanya.
Biskut ikut suka ko nak berapa tingkek.
Biskut den botingkek tingkek
Susu pun ikut suka. Aku letak tak banyak pun. Letak tengok cantik je dengan cheese aku tu.
Cream cheese ni balance buat kek zaman bila tah. Tengok elok lagi. Hentam je lah. Ada setengah lagi. Aku guna suku jek.
Nestum takde. Nestum 3 in 1 pun jadi lah. Asalnya, kalau takde nestum aku nak guna milo. Sedap jugak milo. Masa nak angkat mixer, aku terjumpa. So bedal je lah.
Mixer ni guna untuk pukul cheese dengan susu. Mula-mula masuk cheese tu kasi kembang, dah tu masuk susu pulak
Main celup biskut, pastu susun atas tray.
Dah susun lapis dengan cream cheese tu, tabur dengan nestum.
Buat botingkek tingkek. Makin tingkek, makin sedap lah kot. Aku biskut tak banyak. So cream je lebih.
Pastu masuk peti semalaman. Hasil tunggu esok. Tak sabar nak tunggu
Oh btw, mak aku tak ada dekat rumah. So aku berpesta lah masak itu ini. Esok masak ikan pekasam pulak!
Yummehh
0 pujaan hati:
Post a Comment
Layan maisarah membebel