26 May 2010

Brownies si punggut

di taip oleh Myee at Wednesday, May 26, 2010











ini bukan kisah kek brownies ye kawan-kawan. ini kisah kucing. dia warna coklat so saja gedik-gedik panggil brownies. kucing punggut je. tak mampu lak aku nak beli mahal-mahal. memang la bulu dia lain. tapi da rezeki dia kot nak duduk dengan aku. aku tak suka sangat binatang ni. geli, takut, semua macam perasaan ada. tapi kalau mak aku nak kutip gak, aku layankan aje. brownies ni mengada. dok dalam sangkar memekak je. nak dok luar. dah tu kejar-kejar kaki orang. memang kena sepak lah dengan aku. aku la layankan kucing ni pergi beli makanan la. nak makan yang basah tu. kering tak mo. mengada. dah la cuti-cuti sekolah ini duit aku tak masyuk. pastu nak bagi makan, cuci taik kencing aku gak. nasib baik lah ko pandai kan brownies. berak kat sangkar ko tu. kalau tak. memang dah kena buang la balik. bila orang bukak pintu, tak mo kuar pulak. nak main ko kat sangkar. ikut suka kau la kucing. janji ko tak gigit aku.

aku ni penat lah mengadu kat KA cakap kucing tu lah kucing ni lah. boleh lak dia cakap kat aku sapa lagi besar. aku jawab la kucing. ye lah. kucing leh main gigit kaki. aku tak gigit pun dia. KA tak leh nak kata apa lah. yelah, nanti nak pergi umah dia.dah la banyak kucing. so kena prepare mental aku pasal kucing ini. so nanti boleh cover-cover cun bila kucing lompat kat aku.
ok tengok la brownies si pungut ;)

2 pujaan hati:

+akufobia+ on May 27, 2010 at 2:48 PM said...

kalau tak nak kasi aku.comel kot.

Myee on May 27, 2010 at 3:30 PM said...

hahaha.. :p

Post a Comment

Layan maisarah membebel

 

Designed ByMaisarah| 2011-2013 inimaisarahpunya.blogspot.com