05 February 2010

Lu Pikirlah sendiri

di taip oleh Myee at Friday, February 05, 2010




memandanagkan Emieza dan een dok sibuk me nceritakan kisah lu pikirlah sendiri, maka aku dengan jelesnya pun menaip la kisah tu..^_^

kisahnya bergini..
satu hari, takde kelas EC sebab semua lecturer pergi dewan aspirasi sebab ada amanat vc baru..kami berempat student yang rajin menghadirkan diri..awal pulak tu..lau ada kelas lambat memanjang..hari itu sangat lah panas.. eh..memang selalu panas kan kat dungun ni. maka mereka mengePAU aku untuk beli aiskrim. kat situ lah kami ternampak banner..ye la, time tu la nk sibuk2 tau perkembangan semasa. lau tak memang tak tau la ada event ni.. beberapa langkah telah diambil sebelum membuat pembelian tiket..
langkah 
  1. amik no fon apek..tapi tiket apek da abis la pulak..sebenarnya saje je amik no budak laki sebab emi mengatal :p
  2. call budak pompuan pulak..kena g kutip kat perhentian la pulak.leceh betul
  3. pergi karoke & lepak mamak
  4. "aku langkah mayat korg"huahahhaha...

hari tayangan telah tiba..ni tiket dia..kecik bebenor lah..mahal lak tu..macam kt tgv & gsc la pulak.tapi seat xbes sangat la..tapi tak pe..janji dapat tengok dulu dari korang @_$


Lu Pikirlah Sendiri de Movie Mengisahkan tentang mengejar impian, kerjaya dan cinta. Nabil (Nabil Raja Lawak) dan Puteri Sarah Liyana (Natasya) merupakan pasangan yang berbeza dari semua perkara. Mereka seperti dua garisan yang tidak mungkin bertemu di dalam kehidupan ini untuk melayakkan mereka bercinta. Mereka mempunyai pandangan hidup yang berbeza kerana seorang di universiti dan seorang lagi terpaksa bekerja menyara diri dan keluarga. Walaupun mereka berdua ibarat garisan yang tidak mungkin bertemu, tetapi takdir menentukan segalanya.

Pada pertemuan yang pertama sahaja mereka sudah tidak sefahaman, bertengkar dan bergaduh. Cinta yang tidak diungkapkan menimbulkan salah faham yang berterusan dan berpanjangan. Apakah kesudahan mereka? Siapakah dahulu yang melafazkan kata cinta? Siapakah Kumpulan Meet Uncle Hussain di dalam cerita ini? Apakah kelainan pada watak-watak yang dibawa oleh pelakon-pelakon hebat tanah air seperti Amy Search, Vanida Imran, Faizal Tahir, Mila AF5,Aziz M. Osman, Natasha AF4, Zizan



4 pujaan hati:

JMR on February 5, 2010 at 4:04 PM said...

eh, dh tgk ke..best x?

نورازريناابوحيري on February 5, 2010 at 4:23 PM said...

best2. lagi2 bile tiket disponsor. lalalala... xaci babe. aku xupload pic lagi.

mieza on February 5, 2010 at 5:54 PM said...

org lak yg kena menggatal..huwaaa~~

myee on February 5, 2010 at 7:21 PM said...

jmr..bes2...tgk tau...support la filem malaysia..

emi: :-p padan muka...

een: nasib lalalalala

Post a Comment

Layan maisarah membebel

 

Designed ByMaisarah| 2011-2013 inimaisarahpunya.blogspot.com