07 July 2013

My Engagement Checklist and Budget

di taip oleh Myee at Sunday, July 07, 2013


Diri ini dah gatal nak menikah. Eh takde la gatal sangat-sangat. Tapi boleh kawal lagi la. Biarpun lambat lagi sebab kitorang still dalam planning (tapi dah ada tarikh yang dah decide), tetap kena ada checklist. Aku ni jenis yang kena planning itu ini, berangan itu ini so nanti takdelah kelam kabut kan. Dengan ada checklist baru la akan tau sejauh mana kitorang kena buat. Huhu. Parents pun tak tau lagi ni. Dok berangan berdua, planning itu ini. Ada duit cukup, planning lengkap terus cakap nak tunang nak kawen. Tak ada la nyusahkan parents nak fikir itu ini. Kitorang fikirkan sesiap untuk diorang. Setel!

Date : Mac 2014
Time :
Venue : Bandar Tasik Selatan
Theme :

The Ring (RM )
For Her : Pandora (Risik) &Habib (Tunang)

Attire 
For Her (RM )
1. Baju :
2. Tudung : sugarscarf/ radiusite
3. Kasut :
4. Accessories :
5. Hand Bouquet :
6. Make up :

For Him (RM 180)

1. Baju Melayu : Dah beli masa raya (warna kuning! So tema kena kaler kuning lah kan)
2. Kasut : Sendiri

Hantaran Items
For Him (RM ____)
 Theme Color :
1. Sireh
2. Buah-buahan : yuyu maybe! hahahaha
3. Coklat : nak mintak emieza sponsor :p 
4. Cupcake / Cake : mintak Nadia sponsor :P
5. Cookies : nak mintak een sponsor :p
6. Gift : Songket (untuk nikah. Alasan nak pergi Terengganu!)
7.

(kalau sebelum ni dah buat checklist nak mintak sponser dari dorang ni,tau dari tahun lepas aku da tunang!)

For Her (RM ____)
 Theme Color :
1. Cincin & Pandora
2. Cookies : famous amos
3. Cupcake/ Cake : wondermilk (RM50-RM80)
4. Sireh
5. Buah-buahan

Capturing the Moments (RM ____)
1. Photographer :
2. Videographer :

Pelamin Decorations - (RM ____)
1. Deco :

Food and Favours (RM 1000)
1. Catering+ canopy : RM1000 ( Lebih mak bapak bayar :p)

Accommodation (RM____)
1. Homestay

Invitation
1. Guest : Family and Close Friends

1 pujaan hati:

oh anwar on August 15, 2013 at 1:12 AM said...

sape calon nya?

Post a Comment

Layan maisarah membebel

 

Designed ByMaisarah| 2011-2013 inimaisarahpunya.blogspot.com