05 January 2011

second interview

di taip oleh Myee at Wednesday, January 05, 2011
hari bila tah aku dapat call suruh datang interview untuk position officer. aku main hentam aje apply kat jobstreet tu. ye la, gatal tangan kan. klik aje lah pe yang penuhi qualification aku tu. so prepare lah pape yang patut. 

total application 2313. aku tergolong yang under consideration tu cuma 153 orang. macam mana lah dorang ni pilih. ramai tu. maka tadi aku pergi lah interview tu pukul 2

ini main entrance dia dekat level 3. tempat HR la. sampai sana, pelik sebab tak de pun receptionist dia.
borak-borak dengan budak yang datang interview. malu gila sebab dia tanya umur. then dia cakap 24. 
aku pun jawab lah sebaya. then dia cakap tahun 87. damm! aku dah 25 tahun ni. macam tak percaya je



aku dengan KA sama je. suka buat kerja last minute. pagi tadi baru terhegeh nak fotostat sijil. dah la bangun pun lambat.
 ini pas pelawat dia. macam tak percaya je aku pergi interview under cimb.hahaha!


ini test paper for officer position. 
ada mathematic, logic, essay, personality test 
yang best leh pulak tiru-tiru. kelakar je dengan budak-budak kat situ.
masa 30 min. tapi kejap je kitorang jawab sebab hentam aje lah..






lepas habis interview ni, yang tempat first aku pergi interview call.. offer aku untuk dotnet programming. hentam aje lah. janji dapat. and atleast sama dengan nadia. so esok start job!



2 pujaan hati:

nadeera on January 6, 2011 at 9:57 AM said...

yeay! kau dh dapat kerja. congrats my! :)

Myee on January 6, 2011 at 9:05 PM said...

thanx adi!
t ada la rezeki ko pulak :)

Post a Comment

Layan maisarah membebel

 

Designed ByMaisarah| 2011-2013 inimaisarahpunya.blogspot.com